اهداف و چشم انداز

حکومت‌ها برای اجرای منویات خود سازوکارهایی به نام خط‌مشی‌های ملی تمهید و در تاروپود جامعه ساری و جاری می‌سازند. مأخذ شکل‌گیری این خط‌مشی‌ها و محمل اصلی اجرای آن‌ها چیست؟ اداره امور عمومی که در ایران تحت عنوان مدیریت دولتی متداول شده است. بر این اساس، حکومت‌ها حتی اگر خط‌مشی‌های باکیفیتی تدوین کنند، بدون نوعی اداره عمومی کارآمد، اثربخش و عدالت‌پیشه ره به جایی نخواهد برد. به عبارت دیگر، کلیدِ شکل‌گیری خط‌مشی‌های دولت و حکومت و همین‌طور کلید پیاده‌سازی آن‌ها در دست بخش دولتی است. چه بخواهیم و چه نخواهیم هیچ دولتی و حکومتی در هیچ جای دنیا بدون داشتن مدیریت دولتی قوی نمی‌تواند امور جامعه را رتق و فتق کند، حتی اگر عده‌ای از حکمرانی بدون دولت سخن بگویند، دست نامرئی بازار همیشه به خوبی و عادلانه کار نمی‌کند. بر این اساس، این رشته در دنیای آکادمیک طراحی شده و فعلِ (عملِ) مدیریت دولتی را مطالعه می‌کند و تلاش می‌کند بر اساس این مطالعات دانشی تحت عنوان دانش مدیریت دولتی یا همان اداره امور عمومی تولید کند. در ایران نیز که تاریخدانان ادعای تمدن چندهزار ساله می‌کنند نقش اداره امور عمومی در «اسناد» تاریخی نمایان است. انقلاب اسلامی ایران نیز از بدو تولد تا کنون به یُمن مدیران و کارکنان حکومتی و با همراهی مردم به حیات خود ادامه داده است. برای استمرار قوی این نظام سیاسی، کلیدی‌ترین راه «برخورداری از یک مدیریت دولتی (اداره امور عمومی) قوی، شایسته و به طور کلی اسلامی است که بتواند تکیه‌گاه بزرگ تمدن‌سازی اسلامی باشد؛ زیرا مقبولیت نظام اسلامی به شدت متأثر از عملکرد مدیریت دولتی است؛ چون نقطه تماس مردم و حکومت همین مدیریت دولتی است. از این رو از بدو انقلاب رشته علوم اداری یا اداره امور عمومی به شدت گسترش یافته است و تلاش دارد نیروی با کیفیت لازم را برای این حوزه تأمین کند؛ اگرچه حاکمیت رشته‌‌های دیگر به طور کلی باعث شده است در جذب نیروی انسانی رشته‌هایی وارد حکومت شوند که نه حکومت و نه مصلحت و منفعت عامه را برمی‌تابانند، از این رو بعضاً تصمیم‌هایی در این بخش اتخاذ می‌شود که روح عمومی را مخدوش ساخته و روحیه بازاری را بر بخش عمومی حاکم می‌کنند.

بر این اساس، رشته مدیریت دولتی تلاش دارد دانش بومی-اسلامی را به جامعه عرضه کند و با جلب توجه متصدیان امور حکومت و دولت کیفیت زندگی حکومتی را به هدف ارتقای کیفیت زندگی ملی ارتقا دهد. فصلنامه «مطالعات مدیریت دولتی ایران» محمل اصلی این جلب توجه خواهد بود. عرضه دانش بومی-اسلامی در این مجله می‌تواند کمک مفیدی به ارتقای کیفیت مدیریت در بخش دولتی ایران باشد. دانشمندان و دانش‌پژوهانِ حوزه علوم اجتماعی و انسانی به طور کلی و رشته‌های مدیریت می‌توانند با تمرکز خود بر این حوزه، فصلنامه را در این راه یاری دهند.

 اهداف نشریه عبارت است از:

1- فراهم کردن بستری برای پژوهشگران، دانش‌پژوهان، اساتید و دانشجویان در رشته‌های مختلف برای انتشار آثار خود در عرصه‌های مرتبط.

2- فراهم کردن بستر فعالیت دانش‌پژوهان در جوامع علمی مختلف برای کمک به سایرین برای پرورش و به بلوغ رساندن ایده‌های علمی خود از طریق هدایت جریان مقالات و پژوهش‌ها.

3- کمک به انتشار آزاد مقالات علمی مربوط و ارائه آن به صورت رایگان برای عموم افراد، دانشجویان، اساتید دانشگاه و دانش‌ورزان در سرتاسر کشور به منظور تحقق عدالت آموزشی و دسترسی برابر.

4- کمک به انتشار و اشتراک دانش به صورت آسان و در زمان مناسب.