اصول اخلاقی انتشار مقاله

این نشریه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می‌باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید. بنابراین فصلنامه مطالعات مدیریت دولتی ایران، رعایت و پاینبدی به اصول و دستورالعمل‌های کمیته اخلاق نشر (COPE) را سرلوحه خود می‌داند. همچنین فصلنامه موارد زیر را رعایت کرده و پایبندی به آن‌ها را کنترل می‌کند:

سرقت علمی (ارجاع‌دهی)

نشریه مطالعات مدیریت دولتی ایران، برای کمک به تقویت زیرساخت دانشی کشور در عرصه اداره امور عمومی و مدیریت دولتی و تلاش برای حل مسائل کشور، با بهره‌گیری از صاحبنظران عرصه ملی و بین‌المللی اقدام به انتشار نتایج پژوهش‌های اصیل، آرا، اندیشه‌های فرهیختگان و موضوعات روز می‌کند. نشریه، رعایت اصول اخلاقی پژوهش را سرلوحه فعالیت‌های خود می‌داند. لازمست نویسندگان در مقالات و پژوهش‌های خود به موارد زیر توجه نمایند. در صورت عدم رعایت موارد ذکر شده، مقاله ارائه شده عودت داده می‌شود:

1-    نسخه‌برداری کلمه به کلمه

نسخه‌برداری کلمه به کلمه بیش از 10 درصد (عبارت عمده یا بخشی از متن) از اثر فردی دیگر، بدون ارجاع‌دهی یا استفاده از علامت نقلِ قول، سرقت ادبی محسوب می‌شود. اثری که در آن بیش از یک جمله در یک پاراگراف یا بخشی از متن تغییر کرده یا جمله‌ها بدون تخصیص مناسب از نو مرتب شوند، تکرار گفتار از اثر فردی دیگر گفته می‌شود. تکرار گفتار (بیش از 10 درصد یک اثر) بدون استناد مناسب به طور جدی به عنوان نسخه‌برداری کلمه به کلمه تلقی می‌شود.

2-    تکرار استفاده از بخش‌هایی از یک اثر بدون استناددهی

استفاده از عناصر اثر فردی دیگر مثل یک شکل، جدول یا پاراگراف، بدون ارجاع یا علامت نقلِ قول بر عهده نویسنده است و برای استفاده مجدد باید استناددهی انجام شود.

3-    سرقت ادبی از خود

اگر عناصری از یک اثر قبلاً در یک نشریه دیگر، از جمله یکی از نشریات منتشر شده باشد لازمست نویسنده اثر قبلی را اذعان نماید و نشان دهد اثر بعدی از چه لحاظ متفاوت است. نسخه‌برداری کلمه به کلمه و تکرار گفتار از اثر خود یک نویسنده قابل‌قبول نیست و توصیه می‌شود که از پژوهش تنها برای حمایت از نتایج جدید، استفاده شود.

استفاده از سامانه‌های مشابهت‌یاب

فصلنامه از سامانه مشابهت‌یاب همیاب برای حصول اطمینان از صحت مالکیت و نداشتن تشابه با سایر مقالات استفاده می‌کند تا از اصالت اثر اطمینان حاصل کند.

 

تعارض منافع

فرم تعارض منافع، توافق نامه‏‌ای است که نویسنده (گان) یک مقاله اعلام می‏‌کنند که در رابطه با انتشار مقاله ارائه شده به طور کامل از اخلاق نشر، از جمله سرقت ادبی، سوء رفتار، جعل داده‏‌ها و یا ارسال و انتشار دوگانه، پرهیز نموده‏‌اند و منافعی تجاری در این راستا وجود ندارد و نویسندگان در قبال ارائه اثر خود وجهی دریافت ننموده‏‌اند. فرم تعارض منافع به خوانندگان اثر نشان می‏‌دهد که متن مقاله چگونه توسط نویسندگان تهیه و ارائه شده است. نویسنده مسئول از جانب سایر نویسندگان این فرم را امضا و تایید می‏‏‌نماید و اصالت محتوای آن را اعلام می‏‏‌نماید. هم چنین نویسنده مسئول  اعلام می‏‌دارد که این اثر قبلاً در جای دیگری منتشر نشده و همزمان به نشریه دیگری ارائه نگردیده است. همچنین کلیه حقوق استفاده از محتوا، جداول، تصاویر و ... به ناشر محول گردیده است. این فرم باید در هنگام ارسال مقاله، به ایمیل فصلنامه ارسال گردد. 

دریافت فرم تعارض منافع

 

تعهد نویسندگان (Copyright)

این فرم نیز اصالت اثر و مجموعه‌ای از تعهدات را از سوی نویسندگان نشان می‌دهد که لازمست هنگام ارسال مقاله، تکمیل و به فصلنامه ایمیل گردد.

فرم تعهد نویسندگان

 

فرآیند داوری

فصلنامه رعایت و پاینبدی به اصول و دستورالعمل‌های کمیته اخلاق نشر (COPE) را سرلوحه خود می‌داند. این اصول و سرفصل‌ها را دانلود کرده و مطالعه کنید.

فرآیند ارزیابی مقالات به صورت مرور توسط همتایان (Peer review)، و دو طرفه پنهان (Double blind) است که به موجب آن، نویسندگان، داوران را نمی‌شناسند و برعکس. نویسندگان باید به محرمانه بودن فرآیند ارزیابی احترام گذاشته و هویت خود را برای داوران آشکار نسازند و برعکس. برای مثال، مقاله نباید حاوی هر گونه اطلاعات مشمول خودافشایی باشد، به­ طوری­ که داور بتواند نویسنده را شناسایی کند.

نویسندگان نباید مقاله ارسالی خود (مشتمل بر مقالات و پیش­نویس‌های اولیه) را روی وب­سایت‌ها منتشر کنند؛ زیرا در وب­سایت‌ها، نویسندگان می‌توانند به­ راحتی توسط داوران شناسایی شوند.نویسندگان نباید افرادی را به عنوان سردبیر یا داور نام برند که می‌دانند قبلاً مقاله یا نسخه قبلی آن را خوانده و پیشنهادهای خود را مطرح ساخته‌اند؛ زیرا این دانش یا آگاهی، به­ طور خودکار ناقض فرآیند ارزیابی مخفی دو طرفه پنهان است.

 

 سایر موارد اخلاق نشر

وظایف و مسئولیت های ناشر

1. این نشریه متعهد است که تصمیمات اتخاذ شده در رابطه با رونوشت های ارسال شده فقط براساس قضاوت‌های های تخصصی و حرفه ای بوده و از علایق شخصی به دور است.

2. این نشریه متعهد به حفظ صیانت از سوابق دانشگاهی و تحقیقاتی است.

3. این نشریه رعایت اصول اخلاقی توسط سردبیر و دبیران علمی، هیات تحریریه، و داوران را مورد کنترل قرار می‌دهد.

4. این نشریه دائما در حال تحلیل مقالات از لحاظ سرقت ادبی و تقلب و سوء رفتارهای احتمالی است.

5.  این نشریه در مواقع نیاز اصلاحات، توضیحات، و اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

6. این نشریه در صورت اثبات هر سوء رفتار با آن برخورد خواهد کرد.

وظایف و مسئولیت‌های سردبیر و  دبیران علمی

1. دبیر(ان) علمی این نشریه باید رونوشت های ارسال شده را تا هنگام انتشار، محرمانه نگه دارند.

2. سردبیر، دبیر(ان) علمی و داوران تصمیمات موردنظر در رابطه با انتشار یا عدم انتشار یک رونوشت را اتخاذ می‌کنند.

3. دبیر(ان) علمی این نشریه باید اصل بینامی داوران را حفظ کنند.

4. دبیر(ان) علمی این نشریه باید از تعارض منافع جلوگیری کنند.

5.دبیر(ان) علمی این نشریه ملزم به رعایت صیانت علمی و تلاش برای رفع نیازهای علمی خوانندگان خود هستند.

6. دبیر(ان) علمی این نشریه سرقت ادبی و تقلب و کلاهبرداری های احتمالی را شناسایی کنند و در موارد نیاز اصلاحات، توضیحات، و واپس گیری ها و عذرخواهی ها را ارائه دهند.

7.  دبیر(ان) علمی این نشریه باید ذهن خود را فقط بر روی محتوای علمی متمرکز و محدود کنند.

8. دبیر(ان) علمی این نشریه نباید اطلاعات رونوشت ها را برای افرادی غیر از نویسندگان، نویسنده ی مسئول و داوران فاش کنند.

9. رونوشت های منتشر نشده توسط دبیر(ان) علمی و یا اعضای دیگر برای مقاصد شخصی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

وظایف و مسئولیت های داوران

1. داوران این نشریه می‌بایست با دبیران علمی برای تصمیم‌گیری در رابطه با انتشار رونوشت های ارسال شده همکاری کنند.

2. داوران دعوت شده به این نشریه باید در محرمانه نگه داشتن رونوشت های ارسال شده تلاش کنند.

3. داوران باید نظرات خود را به دبیران علمی برای تصمیم گیری در رابطه با انتشار یا عدم انتشار رونوشت، در زمان لازم ارائه دهند.

4. داوران همتا ملزم به رعایت محرمانه نگه داشتن رونوشت های ارسال شده و عدم استفاده از اطلاعات آنان برای مقاصد شخصی هستند.

5. نظرات داوران در رابطه با رونوشت های ارسال شده باید فنی و تخصصی باشد.

6. داوران نباید رونوشت‌هایی که در آن ها تعارض علایق با یکی از مؤلفین، شرکت ها، یا مؤسسات وجود دارد را داوری کنند.

7. داوران باید تعارضات علایق را افشا کنند.

 

وظایف و مسئولیت‌های مؤلفان

1. پیش از ارسال مقاله، مؤلفان نسبت به قوانین نشریه اطلاع حاصل کنند. پس از تأیید نهایی مقاله جهت انتشار (Accept) امکان هیچ گونه تغییری در ترتیب، تعداد و مرتبه علمی مؤلفان و تغییر نویسنده مسئول نمی‌باشد.

2. رونوشت‌ها نباید در جای دیگری (به جز در قالب چکیده یا بخشی از یک سخنرانی، مقاله ی مروری، یا پایان نامه) چاپ شده باشند یا توسط نشریه دیگری تحت بررسی باشند.

3. نویسنده ی مسئول باید از رضایت دیگر مؤلفان شریک مطمئن شود.

4. یکی دیگر از مسئولیت های مؤلفان، حصول اطمینان و کسب اجازه از موسسه‌ای است که رونوشت ارسال شده مربوط به آن است.

5.  یکی از شرایط ارسال رونوشت این است که مؤلفان اجازه ویرایش آن را برای خوانایی بیشتر بدهد.

6. از مؤلفان انتظار می‌رود تا حامی مالی را برای اجرای و آماده سازی روند تحقیق به طور خلاصه بیان کنند.

7. فرم تعهد اخلاقی می‌بایست که توسط مولفان امضا شود.

8. در نشریه های دسترسی آزاد، مؤلفان حق مالکیت مقاله خود را دارند اما در کنار آن به عموم افراد اجازه دانلود، چاپ، و توزیع مقاله ی خود را نیز می‌دهند.

9. همه مؤلفان یک رونوشت می‌بایست بر سر اینکه نویسنده مسؤول فرآیندهای بازنگری بعدی را پس از ارسال رونوشت بر عهده گیرد، توافق کنند.

10. هنگامی‌ که مؤلف یا مؤلفین رونوشت خطای مهمی را در کارشان دیدند، میبایست سریعا دبیر علمی نشریه را برای تصحیح آن مطلع کنند.

11. از آنجا که سرقت ادبی یکی از خطاهای جدی و غیراخلاقی محسوب می‌شود، همه ی مؤلفان می‌بایست بدانند که رونوشت های ارسال شده به این نشریه ممکن است توسط نرم افزارهای سرقت ادبی مورد تحلیل قرار گیرد.

12. همه مؤلفان می‌بایست فرآیند ارسال یک رونوشت را در این نشریه مطالعه کنند.